Apiterapi
- Hastalıklarımızın ve kullandığımız ilaçların bilincinde olarak arı ürünlerini bu bilgilere göre dozunu ve süresini ayarlayarak kullanmalıyız.
- Arı ürünlerinin bileşimi ve dolayısıyla faydası arının yaşadığı bölgedeki bitki örtüsüne bağlıdır. Buradaki bitkilerin özellikleri bilinmelidir.
- Arı ürünü, tarım ve veteriner ilaçlarıyla kirlenmemiş olmalıdır.
- Her gıdada olduğu gibi arı ürünleri de uygun saklama koşullarında muhafaza edilmelidir.(Cam kavanoz da, güneş ışığı almadan, serin yerde.)
- Arı ürünlerinde, alerji riski yüksek olduğundan bu ürünleri kullanmaya az miktarda başlanmalı, kullanım dozu yavaş yavaş arttırılmalıdır.
- Hedeflediğimiz hastalığımıza ve bölgemize göre uygun bir formülasyonda hazırlanmış olmalıdır. (Gargara, sprey, merhem, fitil gibi.)
- Uygulanacak ürünün miktarı ve süresi kişinin yaşına, vücut ağırlığına, hastalığına göre belirlenmelidir.
- Diğer sağlık uygulamaları ile var olan ilaç ve tedavileri ile uyumlu olacak şekilde planlanmalıdır.
- Arı ürünleri vücudumuzun kendini tamir etmesi, geliştirmesi için bir destek ürünü olarak kullanıldığında sabırlı olunmalı, kronik hastalıkların zamanla düzeleceği bilinmelidir.
-Şeker hastaları için glisemik endeksi(kan şekerini yükseltme etkisi) daha düşük olan narenciye ve kekik balları tercih edilmelidir. Ancak her çeşit balın da kan şekerini yükselteceği bilinmelidir.
-Besleyici özelliği nedeniyle her yaşta insan için sağlıklı bir besin olmasıyla birlikte, bir yaşın altındaki bebeklerde bağışıklık sistemleri yeterli gelişmemiş olabileceğinden, infantil botulizm tehlikesi (Clostridium botulinum bakterisinin ürettiği toksinin gıdalarla insana bulaşıp hastalandırması) nedeniyle kullanılmaması gerekir.
- Kuzey Anadolu dağlarında yetişen orman gülünden ve zifinden elde edilen balın tüketilmesi bazen zehirlenmelere sebep olmaktadır.
-Arı zehri canlı arının sokturulmasıyla ya da özel yöntemlerle edilen arı zehri uygulamasıyla kullanılır. Ancak bu uygulama yüksek alerji riski nedeniyle yoğun bakım ünitesi olan sağlık kuruluşlarında yapılmalıdır.
-Faydasını umduğumuz her maddenin aynı zamanda zararlı olabileceğini, yan etkisinin olabileceğini, uygun dozda faydalıyken yüksek dozda zararlı olabileceğini unutmamamız gerekir.
-Arı ürünleri bozulmaya yatkın ürünler olduğundan, uygun hazırlanmış ve uygun şartlarda saklanmış olmalıdır.
-Bu bilgiler genel olarak özetlenmiş bilgilerdir. Tedavi kişiye ve rahatsızlığına göre değişeceğinden; bal arısı ürünlerinin, hastanın durumu değerlendirilip, var olan hastalıkları dikkate alınarak, kullandığı ilaçlar varsa onlarla uyumlu olacak şekilde tamamlayıcı tedavi olarak uygulanması gerekir.
BAL
Bakteri, virüs ve mantar enfeksiyonlarının önlenmesi ve tedavisinde.
Deri sorunlarının giderilmesinde.
Soğuk algınlığının önlenmesi ve belirtilerinindüzeltilmesinde.
Mide, bağırsak sisteminin daha iyi çalışması ve hastalıklarının tedavisinde.
Antioksidan olarak serbest oksijen radikallerinin oluşturduğu hasarların önlenmesinde.
Yangı giderici olarak (anti enflamatuar etki) kronik hastalıkların tedavisinde.
Anti-tümör, anti-kanser özellikleri nedeniyle tamamlayıcı tedavide ve korumada.
Karaciğerin daha iyi çalışmasını sağlamada kullanılır.
ARI POLENİ
Yangı giderici olarak (anti enflamatuar etki) kronik hastalıkların tedavisinde.
Alerjik hastalıkların tedavisinde.
Antioksidan olarak serbest oksijen radikallerinin hasarını önlemede.
Hücre oluşumu ve onarımının kolaylaşması, yaşlanmanın yavaşlatılmasında.
Kalp ve damar hastalıkları ile kanser hastalıklarının oluşmasını engellenmesinde.
Kas ve eklem hastalıklarının oluşmasını engellemek ve tedavi amacıyla.
Yaralanmaların tedavisinde.
Bağışıklık sisteminin desteklenmesinde.
Cinsel sorunların düzeltilmesinde.
Vücudumuzda birikmiş olan toksinlerin temizlenmesinde.
Sporcu performansının arttırılmasında.
Kansızlık tedavisinde, çocukların büyüme ve kemik sağlığının iyileştirilmesinde destekleyici tedavi olarak kullanılır.
ARI SÜTÜ
Antioksidan olarak serbest radikal hasarını önlemede.
Karaciğer hastalıklarında karaciğerin onarılmasında.
Anti mikrobiyal etki ile mikrobik hastalıkların tedavisinde.
Dermatolojik rahatsızlıkların tedavisinde.
Eklem hastalıkların antienflamatuar ve antiromatizmal tedavilerinde.
Bağışıklık sisteminin düzenlenmesinde.
Antialerjik olarak alerjik hastalıkların tedavisinde.
Kanser hatalıklarının önlenmesinde.
Üreme sorunlarının giderilmesinin desteklenmesinde.
Kalp damar sistemi hastalıklarının korunması ve tedavisinde.
Sinir sistemi hastalıklarının korunması ve tedavisinin desteklenmesinde.
Beden ve zihinsel yorgunluğunun giderilmesinde kullanılır.
PROPOLİS
Etkili bileşikleri elde edildiği bitkiye göre çok farklı olabilmektedir.
Bakteriyel, viral ve mantar hastalıklarının korunmasında ve tedavisinde.
Ağız sağlığının korunmasında ve hastalıklarının tedavisinde.
Antioksidan etkisi ile vücudun serbest radikallerden korunmasında.
Yangı giderici olarak kronik hastalıkların tedavisinde.
Bağışıklık sistemi düzenlenmesinde.
Alerjik hastalıkların tedavisinde.
Artrit tedavisinde.
Tümör ve kanser oluşumunun önlemesinde.
Karaciğer sağlığının desteklenmesinde.
Sinir sistemi sağlığının korunmasında.
Cilt hastalıklarında yara iyileştirici ve doku yenileyici olarak.
Mide ülseri tedavisinde.
Kalp damar sistemi hastalıklarında.
Üriner sistem enfeksiyonu tedavisinde.
Obezite ve kan şekeri hastalığının tedavisinin desteklenmesinde kullanılır.
ARI EKMEĞİ
Arılar polenleri topladıktan sora kendi enzimleriyle işleyip petek gözlerine doldururlar. Üzerine bal ilave edip mumla kapatırlar. Polen burada fermente olur. Sindirilmesi zor olan polen bu haliyle daha kolay sindirilebilir hale gelir ve farklı biyokimyasallar oluşmasıyla daha faydalı olur. Arı poleninin daha faydalı halidir.
ARI ZEHİRİ
Kronik romatizmal hastalıklarda faydalı olmaktadır.(Alerjisi hayati tehlike oluşturabilir.) Kullanım faydalarıyla ilgili yeni çalışmalar devam etmektedir.
ARI KOVANI HAVASI
KOAH gibi solunum sistemi hastalıklarında kullanılır.(Arılar kovanlarında çalışırlarken kovanda ki havanın özel düzeneklerle solunmasının sağlanması.)
Ürün Bilgisi İste
Benzer ürünler
Toplam : 5 Total/ Sayfalar : 1