Ozon Uygulama Terapisi
OZONUN UN TIBBİ OLARAK TEDAVİDE VE KORUNMADA KULLANIMI
Ozonun tıpta kullanımı 2014 yılında Sağlık Bakanlığı tarafından, Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Yönetmeliğinin yayınlanmasıyla standartlara bağlandı. Sertifika eğitimleri ile uygulama yaygınlaştı.
Tıbbi ozon, ozon üretme jenaratörlerinde yüksek gerilim altında, cihazın simens tüpünde, saf oksijenden üretilir ve genellikle hemen kullanılır. Uygulama ortamlarındaki ozon miktarını ölçen dedektör bulundurulması zorunludur. Ozon kuvvetli oksitleyici olduğundan kullanılan malzemeler ozona dayanıklı olmalıdır.
Ozon tedavisinde, ozon terapist hekim, elde etmek istediği etkiye göre yöntem, doz, uygulama aralığını tespit eder. Tıpta kullanılan, saf ozon değil, maksimum %5 ozon minimum%95 oksijen olan karışımıdır. Yani büyük çoğunluğu oksijen az bir kısmı ozon olan karışım uygulanır.
Ozon, biyolojik ortamda hızla çözünüp moleküler oksijene ve oksijen radikallerine dönüşür, hidrojenperoksit ve lipitperoksit ürünleri oluşur. Hücre metabolizmalarının etkinleşmesi, doku yenilenmesi sağlanır. Ortaya çıkan kontrollü ılımlı oksitadif stres, bağışıklık sistemlerini ve doğal antioksidan sistemlerini aktifler, anti-inflamatuar mekanizmaları tetikler. Bakteri, virüs ve fungal inaktivasyon sağlar.
Yüksek dozlarda daha çok, az dozlarda daha az faydalıdır şeklinde düşünmek çok yanlıştır. İstenen etkiye ve uygulama şekline göre doz belirlenir.
GELENEKSEL VE TAMAMLAYICI TIP HEKİMİ
İsmail SÜRGİT
OZONTERAPİST
-OZON TEDAVİSİ NEDİR?
OZON NEDİR?
Ozon, dünyamızın etrafındaki atmosferde bulunan gazlardan biridir. Çoğunluğu stratosfer tabakasında bulunur. Atmosferin on milyonda birini oluşturur. Gökyüzünün mavi rengini verir. Güneşten gelen ultraviyole ışınlarıyla atmosferimizde var olan oksijenin az bir kısmı ozona dönüşür. Yıldırım düşmesi sırasında bulut ile yeryüzü arasında; şimşek oluşması sırasında ise iki bulut arasında oluşan elektrik boşalmaları sırasında da ozon oluşabilmektedir. Ozon, dünyayı zararlı ışınlardan korur. Kendine has kokusu vardır.
Ozon, sanayide yüksek voltaj gerilimi altında havanın oksijeninden üretilip, kirli suların ve kirli ortamların temizlenmesi gibi işlemlerde kullanılır.
Oksijen molekülü 2 oksijen atomundan oluşurken, ozon molekülü 3 oksijen atomundan oluşur. Ozon kararsız olan yapısı nedeniyle hızla çözünüp oksijene dönüşür. Suda çözünürlüğü oksijenden 10 kat daha fazladır. Biyolojik sıvılarda hızla reaksiyona girer.
Ozonun koklanması, miktarına bağlı olarak, akciğerlerde tahrişe neden olabilir.
-TIBBİ OZONUN UYGULAMA YÖNTEMLERİ
-Ozon tedavisi uygun ölçülerde ve şekilde, uygun kişiye yapıldığında gayet sağlıklı ve yan etkisizdir.
- Temel uygulama yöntemi majör (Otohemoterapi) uygulamasıdır. Bu uygulamada, hastanın toplar damarlarından uygun miktarda alınan kan, kapalı ortamda, bu işlemler için üretilmiş kalite ve şekildeki mazemlerle, gerekli miktarda ozon- oksijen karışımı ile usulüne göre muamele edilip aynı kan aynı damar yolundan hastaya geri verilir.
-Minör uygulama ise damardan alınan az miktarda kanın ozon –oksijen karışımı ile karşılaştırılıp, ozonlanan kanın kas içine enjeksiyonla verilmesidir.
-Lokal olarak ozon- oksijen karışımı hastalık durumuna göre uygun doz ve miktarda yumuşak dokulara, eklem içerisine, vücut boşluklarına (rektum, vajen, dış kulak yolu) ve haricen vücudun dış yüzeyine uygulanır.
-TIBBİ OZONUN UYGULAMA YÖNTEMLERİ
-Bağışıklık Sistemi Hastalıklarında. (Bağışıklığı artırıcı, azaltıcı, düzenleyici olarak gerekli duruma göre doz ayarlaması yapılarak.)
-Bakteri, Virüs, Mantar Enfeksiyonlarında.
-Eklem sorunlarında. (Romatoid artrit, ankilozan spondilit, Gut gibi kronik hastalıklarda.)
- Ağrılı Tetik Nokta ve Kireçlenme sorunlarında.
-Bel ve Boyun Fıtıklarının ağrılarının giderilmesi ve vücudumuzun kendisini tamir ve yenilemesinde.
-Fibromiyalji sorunlarının giderilmesinde.
-Yara ve Yanık Tedavilerinde iyileşmeye destek olarak.(İyileşmeyen diabet ve dolaşım bozukluklarına bağlı yaralarda haricen torbala yöntemiyle.)
-Cilt yaşlanmasını önlemede.
-Cilt Hastalıklarında. (Akne, Sedef, Egzama gibi tekrarlayan hastalıklarda.)
-Nörolojik Hastalıklarda.(Alzhirmer, Demans, Parkinson gibi hastalıklarda.)
-Kronik Yorgunluk Sendromunda.
-Dolaşım Bozukluklarında.(Hipertansiyon, Venöz yetmezliği, Periferal arter hastalığı gibi durumlarda)
-Göz Hastalıklarında.(Damarsal sorunlar, katarak gibi sorunlarda.)
-Vertigo, kulak çınlaması, baş dönmesi gibi sorunlarda.
-Kronik Bağırsak Hastalıklarında. (Ülseratif kolit, Crohn gibi hastalıklarda.)
-Kan Şekeri Yüksekliği Hastalığında.
-Akciğer sorunlarında.(KOAH, Amfizem gibi)
-Tekrarlayan alerji sorunlarında.
-Kronik toksikasyonla oluşan hastalıklarda detoksifikasyon etkisiyle korunmada.
-Tiroit sorunlarında.
-Kemoterapide kullanılan ilaçların yan etkisini azaltmada.
Ayrıca ozonlu su, ozonlu yağ, ozonlu krem gibi uygulamalar aftlarda, mantar enfeksiyonlarında, zona, uçuk gibi hastalıklarda kullanılır.
Güzellik, estetik ve yaşlanmaya karşı antiaging amaçlı olarak kullanılır.
-OZONUN UYGULANMAMASI GERKEN DURUMLAR NELERDİR?
- GLUKOZ –6- FOSFAT- DEHİDROGİNAZ enzimi eksikliğinde( FAVİZM) yani bakla yediğinde, kanında hemoliz oluşup vücudunda sarılık belirtileri veren kişilerde kesin uygulanmaz.
- Lösemi hastalarında,
-Tiroiti kontrolsüz ve hızlı çalışan kişilerde,
- Gebeliğin ilk 3 ayında uygulanmaz,
-Ayrıca hastanın genel sağlık durumu, organ nakli, akut kanamalı durumlar gibi o anki durumuna göre uygulanmaması gereken durumlar vardır.
NOT: Bu bilgiler genel olarak özet bilgilerdir. Her hasta ayrı değerlendirilip, var olan diğer hastalıkları ve kullandığı ilaçlar dikkate alınarak onlarla uyumlu olacak şekilde ozon tamamlayıcı tedavi olarak ilave edilebilinir.
Ürün Bilgisi İste
Benzer ürünler
Toplam : 5 Total/ Sayfalar : 1