Fitoterapi
- Doğru ürün olduğunun, kalitesinin ve etkinliğinin uygun olduğunun bilinmesi gerekir.
- Bitkisel ürünün standardizasyonunun yapılmış olması, birim miktarını yani 1 tablet, 1 kaşık, 1 gram gibi alınacak miktarının her zaman aynı etkiyi yapacak olmasının sağlanmış olması gerekir.
- Etkisinin çok yüksek olması değil, her zaman aynı derecede etkili olması uygundur ki alınacak miktar ayarlanabilsin. Böyle olmazsa ya etkisi az olur ya da zararlı olur.
- Bitkisel ürünler, önerilen miktardan daha az miktarda kullanılmaya başlanmalı, yan etki belirtisi olursa hemen bırakılmalıdır.
- Etkisini beklediğimiz her maddenin faydalı olabildiği gibi zararlı da olabileceğini bilmeliyiz. Bitkisel ve doğal da olsa her şeyin fazlası zararlıdır.
-İnsanlık tarihi boyunca deneme yanılmayla, diğer canlıları gözlemlemeyle kullanılan bitkisel ürünler, teknolojik gelişmelerle etken maddelerin keşfedilip, nasıl etkili oldukları öğrenildikçe, daha bilinçli kullanılır oldular. Bu konularda daha çok araştırmaya, çalışmaya ihtiyaç var.
-İçerdikleri biyokimyasalların etkisine göre seçilen bitkiler tek olarak veya karışımlar olarak kullanılırlar. Halen kullanmakta olduğu ilaçları ve diğer tedavileri varsa onların bırakılması değil, onlarla uyumlu bitkisel ürünlerin ilave edilmesi, alternatif değil tamamlayıcı olarak kullanılması, hasta düzeldikçe ilaçların ve bitkisel ürünlerin yeniden düzenlenmesi, uygun olur.
- İyi tarım uygulamaları, iyi hasat uygulamaları, iyi üretim uygulamaları ile elde edilmiş uygun şekilde depolanmış olması gerekir.
- Bitkisel ürünlerin de belli bir kullanım süreleri, saklanma usulleri vardır. Bunların etiketinde belirtilmiş ve buna uyulmuş olması gerekir.
-Kimyasal ve mikrobiyal bulaş olmaması, içerisine başka kimyasal ve/veya bitkisel maddelerin hileli olarak karıştırılmaması gerekir.
-Isı, nem, ışık canlıların gelişmesi ve çoğalması için gereklidir. Bu nedenle tıbbi bitkisel ürünlerin bozulmaması için sıcaktan, nemden, ışıktan korunacak şekilde saklanması gerekir.
-Beslenme ile aldığımız gıdalar ve bunlara bulaşmış olan maddeler, kullandığımız ilaçlar, kozmetik maddeler ile soluduğumuz havadan, içtiğimiz sudan, derimize temas eden maddelerden aldığımız çeşitli kimyasallar vücudumuza girer.
-Karaciğerimizde enzim ve glikoprotein dediğimiz yapılarla işlem görür, kullanılabilecek, taşınabilecek, atılabilecek hale getirilip dışkı ve idrar yolu ile ayrıca deriden terlemeyle, akciğerden nefesle, derinin pullanıp dökülmesi, saçların dökülmesiyle vücudumuzdan uzaklaştırılır.
-Kullanılan bazı bitkiler, karaciğerdeki bu enzim ve glikoproteinlerin etkisini azaltarak veya arttırarak bu maddelerin atılmasını azaltır veya çoğaltabilirler.
-Örneğin; halen kullanmakta olduğumuz ilaçlarımıza bitkisel ilaçlar ilave edildiğinde, kullanmakta olduğumuz ilaçlarla etkileşip bunların etkisinin artmasına ve zararlı olmasına veya etkisinin azalmasına sebep olup tedavinin yetersiz kalmasına neden olabilir.
-Bir bitkide çok sayıda etkili bileşen bulunur. Bu biyokimyasallar birlikte genellikle sinerjist etki yani beklenenden daha fazla etki artımı oluşturur. Ancak bilinçsiz yapılan bitki karışımları olumsuz etkiler oluşturabilir.
Çok sayıda tıbbi bitki olması, bunlardan farklı karışımlar yapılması, her bitkide çok sayıda etkili bileşen olması nedeniyle birçok hastalıkta kullanılması mümkün olabilmektedir.
ÖZETLE:
Kas ve İskelet Sistemi Hastalıklarında.(Eklem kireçlenmeleri ve hasarları, kemik erimesi, gut hastalığı, fibromyalgi, kronik romatizmal hastalıklar gibi.)
-Solunum Sistemi Hastalıklarında.(Soğuk algınlığı, astım, bronşit, alerjik rinit, sinüzit gibi.)
-Sindirim Sistemi Hastalıklarında.(Karaciğer yağlanması ve hastalıkları, kabızlık ve ishal, şişkinlik, dispepsi, iltihaplı bağırsak hastalıları, ülseratif kolit, irrite barsak sendromu, bulantı ve kusmalar, mide rahatsızlıkları, safra sorunları gibi.)
-Kalp Damar Hastalıkları.(Damar sertliği ve kalp krizinin önlenmesi, kolesterolün dengelenmesi, tansiyonun ayarlanması, kan değerlerinin ve kan akıcılığının düzenlenmesi, varis ve diğer damar hastalıklarının tedavisi gibi.)
-Üriner ve Genital Sistem Hastalıkları.( Bakteri, viral ve mantar enfeksiyonlarının tedavisi, böbrek ve idrar yolu taşlarının önlenmesi, cinsel ve kısırlık sorunların giderilmesi, menopoz sıkıntılarının azaltılması, prostat sorunlarının önlenmesi ve giderilmesine yardımcı olunması gibi.)
- Cilt Hastalıkları ve Diğer Sorunları.(Akne, atopik dermatit, güneş ve diğer yanıkların, yaraların tedavisi, kırışıklıkların giderilmesi gibi)
- Sinir Sistemi Hastalıkları.( Parkinson, demans, alzheimer, dikkat eksikliği, hiper aktivite, depresyon, panik sorunlarının giderilmesine destek olunması gibi.)
-Duyu Organları Sorunları.(Kulak uğultusunun önlenmesi, göz sağlığının korunması gibi.)
-Kilo sorunlarımızın düzeltilmesi, vücudumuzun sağlıklı olmasına katkı sağlanması gibi
-Metabolizma sorunları.(Şeker hastalığının, kolesterol sorunlarının, tiroit hastalıklarının tedavisi korunmasında yararlanması gibi.)
-Genel olarak Sağlığımızın Korunması, Bağışıklık Sistemimizin Düzenlenmesi.(Bağışıklığımızı azalması sorun olduğu gibi kontrolsüz artması da sorunlara neden olabilir, dengede olması gerekir.)
-Sporcu Sağlığının Korunması.(Mesleki olarak ya da sağlıklı olmak için veya vücutlarının daha gösterişli olması için spor yapanlar, bilinçsiz beslenmeleri veya uygun olmayan besin desteklerini kullanmaları sonucu sağlık sorunları yaşayabilirler.)
-Bu bilgiler genel bilgilendirme için özet bilgilerdir. Hastalıklar farklı kişilerde farklı seyreder. Tedavi planlanması kişinin tüm sağlık durumu, hastalıkları, kullandığı ilaçlar hatta beslenme şekli, alışkanlıkları, yaptığı işler, yaşadığı çevre dikkate alınarak yapılır.
Ürün Bilgisi İste
Benzer ürünler
Toplam : 5 Total/ Sayfalar : 1